vrijdag, mei 15, 2015

Coverband Powerstation: Allemachtig wat een energie!

Donderdagavond trad de band Powerstation op in JJ Music House.Powerstation is een coverband die al 13 jaar bestaat. Je denkt dan weer een coverband. Maar oordelen kun je pas als je de band live hebt zien optreden.Daarom was ik aanwezig bij de DVD opname van deze band.

Powerstation is een soort onophoudelijke hitmachine die de grootste hits ooit gemaakt ten gehore brengt. Van zulke band zou je zeggen daar zijn er zoveel van dat het niet de moeite is om ze live te gaan zien. Nu, Powerstation is coverband die iedereen met vooroordelen over zo'n coverbandje direct op zijn plaats zet.

De band laat zien dat het mogelijk is om een geweldige performance neer te zetten met beroemde wereldhits en blijft boeien . Een zangeres (Liane Hoogeveen) met een grote lach op haar gezicht en een stem waar vele jaloers op kunnen zijn. Na een uur luisteren en kijken naar deze dame kom ik tot de conclusie dat zij eigenlijk alles kan zingen wat er voorbij komt. Queen, ZZ Top, AC/DC, The Free, Bruno Mars. Noem het maar op, uit de "strot"van deze dame klinkt echt alles goed.

De band is in zijn geheel een geoliede machine die perfect op elkaar is ingespeeld. Kan ook niet anders na 13 jaar rondtrekken in het clubcircuit. De gitarist (Dimitri Versteegmet zonnebril en de uitstraling van een gangster speelt feilloos alle beroemde riffs die in de nummer voorbij komen en de beheersing waarmee deze man speelt kan alleen maar bewondering oproepen. Dat zelfde is van toepassing op de "Jumping" bassist (Willem Dirksen) die regelmatig gewoon tijdens het spelen op en neer springt samen met de zangeres. Doe dat maar eens na.springen en spelen. O ja, en dan zingt hij ook nog eens goed.  De drummer (Jan Beunk) is ook weer zo'n verhaal apart. Deze man speelt geheel op het gevoel. De ogen naar de hemel gericht speelt deze man de sterren van de hemel. Soms lijkt de blik in zijn ogen om hulp te vragen van boven. Tezamen vormen de bandleden een perfecte eenheid waar eigenlijk helemaal niks op aan te merken valt. Daarbij komt dat het optreden zo'n lekker Top2000 gevoel geeft. U weet wel van herinnering, nostalgie en sentiment. En als de uitvoering van de nummers ook nog eens weinig of niet van een originelen te onderscheiden valt is het plaatje compleet en een garantie voor een geweldige avond. Deze muziekkanten zijn perfectionisten. De band kan met haar energie bij wijze van spreken Zoetermeer nog van stroom voorzien. Allemachtig wat een energie en wat een band!!!.Zij doen hun naam eer aan.

Een topavond met dank aan deze gigantisch energiecentrale "Powerstation"

Fotografie en recensie Roland Wichser www.onstagephotography.nl