donderdag, mei 14, 2015

Een Dijk van een optreden van de groep "De Ommedijk" in JJ Music House

De tributeband "De Ommedijk" van de Nederlandse top band De Dijk trad donderdagavond op in JJ Music House. De band maakte deze avond ook opnames voor een live DVD. Zoetermeernieuws.nl ging ter plekke om de sfeer te proeven en een fotoverslag te maken.

De Ommedijk is een tributeband die haar roots heeft in Zoeterwoude. De band bestaat uit zeven leden:
Patrick Wolvers – zang, Arno Bol – gitaar, Lex Olsthoorn – toetsen, Marcel Reijman – bas, Sytse Verstraten – drums, George Odijk en Willem-Jan - blazers

De band timmert al enige tijd aan de weg en startte met twee try-outs in 2012. Hierna beweegt de band zich vooral in het clubcircuit en op de diverse Nederlandse tribute-podia.  De Ommedijk, is de enige “De Dijk” tribute band uit de leidse regio. De Ommedijk speelt niet alleen de hits van De Dijk maar durft het ook aan  om de liedjes die De Dijk niet meer speelt of zelfs nooit live hebben laten horen ten gehore te brengen.
Zanger Patrick Wolvers leeft zich op het podium helemaal uit en gaat volledig op in zijn rol van frontman. Expressieve gezichtsuitdrukkingen en een dijk van een stem zijn de kenmerken waar je niet omheen kunt.
Bij vlagen lijkt de stem van Patrick de stem van Huub van der Lubbe dicht te naderen. Als je de ogen sluit hoor je Huub in de liedjes regelmatig voorbij komen. In de hoogte heeft zanger Patrick net even iets meer in huis dan Huub. Ook de backing vocals van drummer Sytse Verstraten en toetsenist Lex Olsthoorn zijn dik in orde en zij vullen Patrick dan ook goed aan.

De volledig De Dijk sound is bij deze groep aanwezig. De band weet echter toch een eigen stempel op de uitgevoerde  nummers te drukken. Het enthousiasme, het plezier en de gedrevenheid van de bandleden zorgt ervoor dat de bezoeker zijn aandacht niet verliest. Vooral blazers George en Jan-Willem maken er een vrolijke boel van en bij tijd en wijlen lijken de bandleden één voor één in een trance op te gaan. Niet alleen de zanger gaat volledig op in zijn muziek en staat met gesloten ogen, ook de andere bandleden hebben grote feeling met de muziek van de Dijk. Het aanwezige publiek kon dan ook niet stil blijven staan en maakte van de gelegenheid gebruik om het op een dansen te zetten samen met de blazers en de zanger van de band die gedurende het hele optreden regelmatig uit hun pan gingen.De sfeer in JJ Music House was uitstekend.

Deze band die nog maar kort bestaat heeft behoorlijk veel in huis en staat ook als een huis.Na het optreden kan ik alleen maar concluderen dat de heren van "De Dijk" gerust met vakantie kunnen gaan en de optredens overlaten aan "De Ommedijk". Een dijk van een band! Het enige waar je mee blijft zitten na het optreden zijn de liedjes die in je hoofd blijven hangen. Ze zeggen dat je de liedjes dan zelf helemaal uit moet zingen. Nou dan zijn we nog wel even bezig. En ja "dat kan ik niet alleen".

Heb je de gelegenheid om ze te gaan bekijken dan zou ik dat doen.

Fotografie en Recensie: Roland Wichser www.rolandwichser.nl

Deze recensie verscheen eerder op zoetermeernieuws.nl