vrijdag, mei 15, 2015

Het boek "Getekend Henk Schiffmacher" is een monumentje voor de tattoo

Afgelopen zaterdag signeerde Henk Schiffmacher ( tatoeëerder, schilder, schrijver, verzamelaar, wereldreiziger en nestor van de Nederlandse  Tattoocultuur) zijn nieuwe boek "Getekend Henk Schiffmacher" bij boekhandel Haasbeek in het Stadshart. Een uitgelezen kans om deze markante verschijning op de gevoelige plaat vast te leggen.

Van de uitgever Ron Smit (LM Publishers) kreeg ik het boekje.(Ron lijkt verdacht veel op Richard Gere). Henk begon onmiddellijk met een "handtekening" in het boek. De aanloop was behoorlijk en steeds meer mensen lieten hun boek tekenen (signeren). Hij schreef hun naam en maakte er een bijzondere tekening bij. In mijn boekje schreef hij echter geen naam, maar tekende hij een fotocamera. Henk voelde waarschijnlijk mijn passie voor de fotografie. Met deze manier van signeren heb je behalve een mooi boek ook een bijzondere tekening van Henk te pakken.

Tijdens zijn reizen rond de wereld verzamelde Henk allerlei voorwerpen , die met de geschiedenis van de tatoeage te maken hebben. Deze verzameling is nu te zien in het Amsterdam Tattoo Museum. Schiffmacher heeft veel beroemde mensen getatoeëerd, waaronder Kurt Cobain, Robbie Williams, Anouk, Herman Brood en Lady Gaga enz.

Henk is ook een bijzondere verhalen verteller. Niet alleen op papier en in boekvorm. Hij zit vol verhalen over zijn reizen over de wereld. Hij vertelde over leuke ervaringen maar ook over zeer trieste belevenissen. Henk blijkt een emotioneel mens te zijn. Ook in zijn boek lees je bijzondere verhalen in een prachtig geschreven stijl die je helaas in veel boeken niet meer tegenkomt. Al snel sleept Henk je in het boek mee in zijn wereld van bijzondere ontmoetingen en verhalen achter zijn eigen tattoos. Ook neemt hij de lezer  in zijn boek regelmatig mee  langs de paden van de geschiedenis van de tattoo. Het boek is een klein juweeltje waarin Henk de tattoo in een heel prachtig licht zet. Het is een zeer lezenswaardig monumentje voor de tattoos die Henk met zich mee draagt. Ook al heb je niks met tattoos, het is een heerlijk boek om te lezen tijdens de lange avonden die in het verschiet liggen.

Ik wil Henk nog bedanken voor de bijzondere tekening in het boek .Daarbij ging trouwens ook mijn wens in vervulling om Henk te vereeuwigen met mijn camera. Ik bedank bij deze ook boekhandel Haasbeek voor de uitnodiging en de uitgever van Henk, Ron Smit. Een extra compliment mag worden gegeven aan Arlette Kouwenoven die het boek in een zeer prettig leesbare vorm wist te gieten.

UPDATE SIGNEERSESSIE OP 14 NOVEMBER
Wil je een leuk boek lezen en een zeer bijzondere "Handtekening" in je boek, dan kun je14 november 15.00-17.00 nog terecht in het Fashion Factory Outlet, New Babylon, Den Haag  (fasion centre bij Centraal Station Den haag) alwaar Henk Schiffmacher wederom zijn boek zal signeren.


Recensie en fotografie: Roland Wichser
Voor meer foto's van de signeersessie van Henk klik hier