vrijdag, mei 15, 2015

"Ruins" wint de "Battle of the Bands" Zoetermeer 2014

Zaterdag avond streden zes jongeren bands in het Stadshart om de titel beste jongeren band van Zoetermeer.

Het was behoorlijk druk bij het stadhuis en de organisatie had er alles aan gedaan om de bands een prachtig podium te bieden om hun muzikale kunsten te tonen aan het Zoetermeerse publiek.

Als eerste was er een optreden van Noekje. Noekje is een Anouk tribute band. Wat een optreden wist deze band neer te zetten. Ze zijn niet voor niks de winnaars van de Dutch Battle of the Coverbands. Noekje is een geweldige band met een enorme drive. De rock spettert er aan alle kanten vanaf. Als je dit ziet vergeet je al snel dat je naar een coverband kijkt. De zangeres Lilianne gaat heel diep als het om live optreden gaat. Ook de andere bandleden blijven daarbij niet achter. Dit is zo'n band die tot aan het gaatje gaat en alles geeft. Een genot om naar te kijken en te luisteren.

Daarna was het tijd voor de Battle. Zes bands streden om de titel. De optredens waren heel divers en het Erasmus college blijkt een broedplaats voor jonge gedreven muzikanten te zijn. Er kwam steeds meer publiek en het plein stond vol. De jury was met haar commentaar kritisch maar oprecht. De bands haalde alles uit de kast om kans te maken op de titel. Heel gedreven lieten de bands één voor één een goed optreden zien. En ja de ene band is dan beter als de andere band. Maar Zoetermeer mag blij zijn met zoveel jong talent.

Na de Battle gaf de winnaar van vorig jaar "Yours Truly" een geweldig optreden. Eerder dit jaar stonden ze nog in het voorprogramma van Dilana in JJ Music House. Ik heb Yours Truly bij JJ Music House voor het eerst gezien. Ik kan alleen maar concluderen dat deze band een enorme groei heeft door gemaakt. Yours truly staat als een huis!.

Eerder dan gedacht was de jury eruit en werd de winnaar van 2014 bekend gemaakt. “Ruins” werd uitgeroepen tot de terechte winnaar van 2014. Het vuur spetterde van het toneel bij deze band. Mooi dat Zoetermeer er weer zo'n geweldige winnaar bij heeft. 

Tijdens het prachtige evenement heb ik foto's gemaakt van de optredens.

Foto's en Recensie: Roland Wichser

Hieronder een paar foto's. De rest van de foto's is te vinden op mijn Flickr pagina.
Battle of the Bands 2014
Noekje
Yours Truly