donderdag, mei 14, 2015

"Tail Dragger" James Jones Yancy en Bluesband maken diepe indruk op Bluesfestival Zoetermeer

JAMES JONES YANCY , bekend als de Tail Dragger , is lange tijd een leerling van Howlin 'Wolf  (Chester Arthur Burnett). De Wolf gaf James de bijnaam " Tail Dragger " afkomstig van een van Howling Wolf's nu klassieke songs. De Tail Dragger volgde Wolf van club -tot - club. Hij leerde van Howlin ' Wolf in de meer dan 20 jaar dat hij hem volgde. De Wolf stond toe dat " De Dragger " zijn blues bracht terwijl Wolf een ​​pauze nam tijdens weekend shows. Al snel werd " De Dragger "bekend in de West -en zuidzijde van Chicago waar hij speelde in talrijke clubs.

Tail dragger komt uit het plaatsje Altheimer , Arkansas (USA) en tijdens zijn beginjaren zag hij Sonny Boy Williamson en Boyd Gilmore presteren op party's . Dragger luisterde naar platen van Jimmy Reed , Muddy Waters en Elmore James en zijn muzikale smaak stond vanaf dat moment gebeiteld in steen .

Tail Dragger blijft intens loyaal aan zijn vroege invloeden . De Tail Dragger zingt alleen low-down blues. " Lowdown blues is alles wat ik wil ... Alles wat ik voel ... en ik zing wat ik voel. Het is alsof ik in een trance raak als ik de blues zing  , ik vergeet alles. Nothing else matters ", concludeert The Tail Dragger .

Op het bluesfestival liet de 73-jarige bluesgigant een diepe indruk achter op de bluesliefhebbers. Zoals Tail Dragger lopen er nog maar weinig rond. De man gaat volledig op in zijn optreden. De trance is als je goed kijkt ook te zien in zijn ogen. James Jones Yancy is de blues himzelf,

De Fossen Struijk Band (Blueshinerecords.com) (winnaars van de Dutch Blues Challenge Award 2012 en in Memphis finalist bij de International Blues Challenge 2013) was er mede verantwoordelijk voor dat de oude rot tot grote hoogte wist te stijgen. De scheurende mondharmonica in combinatie met het sublieme gitaarspel van de twee gitaristen en de meeslepende bas en het old school bluesritme van de drums vormden in combinatie met de rauwe stem van "De Dragger" een perfecte combinatie. Ze maakte de Low-down blues voelbaar tot in je botten. Een magnifiek optreden van deze .Tail dragger bluesband. De oude meester James Jones (één der laatste der Mohikanen) was de topact op het Bluesfestival van Zoetermeer 2014. Absoluut voor herhaling vatbaar!.

 (Concertfotografie en Recensie: Roland Wichser)