vrijdag, mei 15, 2015

The Adele Project doet je Adele bijna vergeten

The Adele Project deed vrijdag een try-out in JJ Music House voor hun komende theatertour.

Dit is weer eens wat anders dan de Handsome Poets en Di-rect. Maar het is live, en dat is waar ik altijd voor open sta. The Adele Project is geen kopie van wat wereldster Adele doet. Zangeres Jolanda de Knegt weet heel goed dat het zeer hoog gegrepen is om een fenomeen als Adele geloofwaardig neer te zetten. Wat dat betreft was ik ook zeer nieuwsgierig naar hun act. Voordat ik naar JJ Music House ging, had ik nog even de dvd van Adele in de speler gestopt zodat Adele fris in mijn geheugen aanwezig was.

Toen de band begon met optreden werd al snel duidelijk dat dit een doorgewinterde band was. De muzikale inbreng van de bandleden was van een zeer hoog niveau. Zangeres Jolanda weet indruk te maken met een enorm stembereik. Aan de ene kant is de stem warm en in het hoge bereik zeer helder en zeer zuiver. Als deze zangeres mee zou doen aan de Voice zouden de stoelen hoogstwaarschijnlijk alle vier omdraaien. De stem van wereldster Adele is vooral aan de onderkant donker en warm. Ik ben zelf wel een fan van haar, maar de stem van Jolanda vond ik mooier omdat deze zo mooi helder klonk. Het is een kwestie van smaak. Op de dvd van Adele praat ze de nummers aan elkaar. Persoonlijk ben ik van mening dat de pauzes tussen de nummers te lang zijn omdat Adele wel erg veel praat.De theatertour zal moeten uitwijzen of The Adele Project dit beter neerzet dan Adele.

Ook de background zang van deze band is dik in orde, De twee dames weten Jolanda feilloos aan te vullen waardoor het geheel vol en mooi klinkt. The Adele Project weet de nummers van Adele op een weergaloze wijze neer te zetten. De muzikanten gaan stuk voor stuk op in hun spel waardoor het geheel een mooi en perfect plaatje vormt. Vooral zangeres Jolanda weet wat de nummers nodig hebben. Veel liedjes van Adele zijn niet echt de vrolijkste. Jolanda gebruikt veel expressie in de uitvoering, wat een enorme toevoeging is. Zowel muzikaal als visueel is het een genot om naar te kijken. Deze show is een wonderschone vertolking van de muziek van Adele met een eigen gezicht en is toegesneden op het theaterpodium waar zij nog meer tot haar recht zal komen.

Dit was een zeer geslaagde try-out en het publiek van het redelijk vol JJ Music House was zeer enthousiast. The Adele Project kan met een gerust hart aan de theatertour beginnen.het eerste theater waar The Adele Project zal optreden is het theater castellum in Alphen aan de Rijn op 4 oktober.

Het Adele Project is een prachtige ode aan één van werelds grootste sterren. De band doet je Adele bijna vergeten!

Fotografie en recensie: Roland Wichser
onstagephotography.nl
Foto's Adele Project