maandag, juli 13, 2015

Night at the Park 2015: Heel veel hits!

Zoetermeernieuws was aanwezig bij Night at the Park in het zuiderpark in Den  Haag. Een live verslag doormiddel van foto's zat er helaas niet in door de slechte verbindingen in het Zuiderpark.

Bij aankomst was het al behoorlijk druk en veel mensen genoten van de zon. Het was één groot picknick en familiefeest. Ik heb er bewust voor gekozen om vooral de hit-machines vast te leggen. Dat waren ABBA Gold, De Dijk, UB40 en Duran, Duran.

Om even voor vier uur kondigde de presentator van het festival Erik de Zwart de ABBA tribute band aan. Zou deze band in staat zijn om dat bijzondere geluid van de echte ABBA ten gehore te brengen? Na de eerste bekende hits te hebben gebracht, blijkt de band inderdaad in staat om  het ABBA geluid wel heel dicht te benaderen. Al is het natuurlijk ondoenlijk om het stembereik van Agnetha één van wereld's beste zangeressen te evenaren. Toch wisten de beide dames een fantastisch optreden neer te zetten en het publiek zong regelmatig de wereldhits mee.
Om kwart voor zeven betraden Huub van der Lubbe en zijn mannen het podium. De Dijk toert door het hele land en overal waar zij komen zijn de zalen uitverkocht. Het is dan ook één van  Nederlands beste bands die staat als een huis .Hit na hit komt voorbij en ook hier zingt het publiek vrolijk met Huub mee. Eingenlijk zitten al die liedjes van de band gewoon in je hoofd waardoor je direct de teksten mee zingt.De Dijk is een dijk van een band die overal waar ze komen gerant staan voor een Nederlands feest.En dan is het tijd voor UB40. Welke UB40?. Die van Ali en Astro. Er zijn namelijk twee UB40's. In 2008 verliet Ali de leadzanger met de kenmerkende stem de band. Zijn broer ging verder en vier leden van UB40 werden zelfs failliet verklaard. De band was ten onder gegaan aan het eigen succes. Ali besloot na een pauze om de draad weer op te pakken en Astro stapte samen met de toetsenist Mickey over naar de band van Ali. The real UB40. De band met de broer van Ali speelt ook nog steeds onder de naam UB40. Maar die schijn inmiddels een cd te hebben uitgebracht waarbij de reggae sound volledig ter zielen is gegaan. Gelukkig stond de werkelijk en zeer herkenbare zanger met het kenmerkende stemgeluid en het eeuwige kauwgommetje op Night at the Park. Vanaf het moment dat de band de eerste tonen inzette stond geen mens in het zuiderpark meer stil. Het veld voor het podium stond bomvol en veel publiek zong de wereldhits van deze hit-machine mee. Ali en zijn mannen zijn genot voor je oren en na het gemis van jaren geen UB40 is de band weer helemaal terug en toeren de heren over de hele wereld.

Daarbij is de UB40 ook nog eens zeer toegankelijk voor de fans en nemen de heren ruim de tijd om met fans op de foto te gaan. Ik heb zowel met Ali als met Astro gesproken. Kan maar één ding zeggen, het zijn toffe gasten die geweldige muziek maken en zeker niet naast hun schoenen lopen.Dat is met Duran, Duran wel anders. De leadzanger Simon Le Bon en de andere bandleden laten zich ruim afschermen en zijn nauwelijks toegankelijk voor de fans. Ze verdwijnen na hun optreden heel snel in de achter het podium aanwezige portocabins en foto’s maken is er niet bij. De band liet wel een geweldige performance zien en speelde de sterren van de hemel. Maar dat is ook van toepassing op de andere acts. Night at the Park was dit jaar een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.

De foto’s van Night at the Park en Parkpop zullen vanaf het begin van de week online staan.

Later this week the photo’s of Night at the Park and Parkpop will be online

Verslag en Foto's Roland Wichser

Nico & Vinz + Backstage foto's met fans
OMD