donderdag, september 03, 2015

DI-RECT zet het Scheveningse strand in vuur en vlam en de hemel huilde mee met "All in Vain"Gisteren was het zover. Het 15 jarig jubileumfeest van DI-RECT en vrienden. Waylon, Sven Hammond Tim Akkerman en Guus Meeuwis traden samen met DI-RECT op.

Het concert was tot op de laatste kaart uitverkocht. Een half uur voor het einde van het concert viel ik voor Zoetermeernieuws binnen op het festival om het slotakkoord mee te maken.( reden hiervoor is dat er nog twee festivals op de agenda stonden, waarover later meer). Het publiek song luid mee met alles wat Guus song. De man is zo populair dat iedereen wel de teksten van zijn nummers kent. Dat was ook wel te horen toen ik op de boulevard aankwam. Het grootste strandkoor ooit galmde over het strand en de boulevard.

Tijdens het laatste nummer van DI-RECT heb ik nog een paar snapshots kunnen maken van een jubileum met vuur. DI-RECT na de laatste wegstervende muziek klanken begon het flink te regenen. Waarschijnlijk wilde de weergoden het vurige festival doven!.

Toen ik weg liep vielen er grote druppels uit de lucht. Dat waren geen druppels meer maar hemelse tranen. De hemel huilde bij het nummer "All in Vain" dat als toegift werd gezongen door een man met een hartverscheurende stem die het diepste van de ziel weet te raken. Neem daarbij het hemelse gitaarspel van Spike en je hebt alle ingrediënten om de hemel hard te laten huilen. En dat deed de hemel ook. Ik was drijfnat van die tranen.Of waren het mijn eigen tranen die over mijn wangen liepen?. Prachtig!

Kijk hier (vanaf  51.30 minuten) de mooiste en emotioneelste uitvoering van "All in Vain" ooit tijdens. "Sta op tegen kanker".Advies, pak je zakdoek!

DI-RECT blijft een top band die in de afgelopen 15 jaar heeft bewezen een band te zijn van wereldformaat! Volgend jaar bestaat de band 16 jaar. Wat mij betreft reden voor een feest in 2016 op het strand of in Central Park!


Foto's en tekst: Roland Wichser